موفقیت یکدفعهای از آسمان به آغوش مردم نمیافتد. برای موفق شدن باید اخلاق کاری داشت. اخلاق کاری یا حرفهای، خودش یکی از اصول موفقیت است. این همان اصلیست که برنامههایی را که با تلاشهای سخت بهدست میآیند را پیش میبرد. مزایای اخلاق کاری در همهی جنبههای زندگی بروز میکنند.
شخصیتهایی هستند که این اصل را تعریف و تعیین میکنند و بهنفع ماست که آنها را دنبال کنیم. در این مطلب، تعدادی از این اصول را برایتان بیان میکنیم:
۱- نظم
نظم عنصر مرکزیِ اخلاق کاری صحیح است. همانطور که قبلاً گفتیم، اخلاق کاری در تمام جنبههای زندگی شما تأثیر میگذارند. داشتن یک رَویهی منظم نسبت به کار، رَویهی شما نسبت به سایر چیزها را هم نشان میدهد. اگر نسبت به زمان خودتان نظم داشته باشید، ددلاینها و تبعات آنها هم برایتان رخ نخواهند داد.
ممکن است واقعاً سرتان شلوغ باشد و خروجی کارتان کُند باشد یا از برنامهتان عقب بیفتید. «نظم در کار»، به کاری که انجام میدهید نمیپردازد، بلکه به چگونگی آن میپردازد. زمان را برای وظایف مختلف تقسیم کنید و نسبت به برنامهتان متعهد باشید.
نظم، بخش کامل و تمام عیاری از داستان موفقیت افراد در تمام زمینههاست.
۲- کار گروهی
کار فردی تنها یک جایگاه را به خود اختصاص میدهد اما در دنیای امروز،کلید موفقیت، همکاری و انجام کار تیمی است. شما باید برای رسیدن به محصول نهایی با دیگران کار کنید. باید عضوی از یک تیم باشید و برای موفقیت در این امر، باید ذهنی باز داشته باشید و بتوانید اخلاقیات و روحیات مختلف همتیمیهایتان را بپذیرید.
اینکار گاهی سخت میشود، مخصوصاً زمانیکه شما وارد محیط، گروه یا سبک جدید کاری میشوید. در چنین موقعیتی، بهتر است روشنفکر باشید تا ذهنیات و فرهنگ آن شرکت را بهتر درک کنید.
۳- دُرُستی
درستی یعنی صداقت محض. درستی، یکی از ویژگیهای قوی اصول اخلاقی است که عمل و عکسالعملهایتان را به شما دیکته میکند. در یک محیط کاری، درستی برابر است با گشادهرویی نسبت به مراجعان، بالادستان، زیردستان و همکاران.
کلاً چندبار اتفاق میافتد که شما خیلی خوب جلوه کنید، اما این مهم نیست، مهم این است که درستی دارایی ارزشمندیست.
۴- فداکاری و تعهد
فداکاری و تعهد، در دامنهای وسیع، تمام نکات و موارد بالا را شامل میشوند.
چقدر به کاری که انجام میدهید دل میدهید؟ چقدر نسبت به کارتان متعهد هستید؟ چقدر کار بر شما احاطه دارد؟ شما چقدر انگیزه دارید؟
این دو مفهوم،مستقیماً خروجی کار شما را تعیین میکنند. این مفاهیم نشان میدهند که شما تا چه اندازه از خودتان و تواناییهایتان برای انجام و تکمیل وظایفتان انرژی میگذارید.
۵- نگرش مثبت
فیدبک منفی پسندیده نیست. اما باید طوری رفتار کنیم که آن رفتار را نسبت به خودمان هم بپسندیم. آدمها تمایل دارند اغلب برخلاف عرف رفتار کنند و نسبت به افرادی که حالوهوای مثبت یا نگرشی مثبت دارند، خوب و مهربان رفتار کنند.
همچنین، این نگرش مثبت منجر به یک رویکرد و روحیهی توانمند نسبت به کار و بقیهی جوانب زندگی میشود. برای یک کارمند خیلی مهم است که بتواند خونسردی خودش را در موقعیتهای مختلف حفظ کند.
هرچند، اینکه بخواهید همیشه صبور، خونسرد وآرام باشید، دشوار است، اما باید همیشه به دلایل شخصی و حرفهای برای این مهم تلاش کرد.
۶- پوشش مناسب داشته باشید.
ممکن است بپرسید که چگونه لباس پوشیدن به اخلاق کاری و حرفهای مرتبط میشود؟ ظاهر، نقشی اساسی در نحوهی کار کردن ما دارد. لباس، در یک سطح نشاندهندهی سعی ما است. در محیط حرفهای، مطمئن بودن با خودآگاه بودن متفاوت است. یک کارگر توانا(مثلاً یک کفاش)، نباید بهجای لباس کار، لباس مهمانی بپوشد.
میگویند:«نوع پوشش، شیوهای است که بدون اینکه حرفی بزنید، معرف شماست». خب! این به معنای پوشیدن لباسهای گران نیست، اما باید صحیح لباس بپوشید.
یادتان نرود! نوع پوشش(استایل) شما، بدون هیچ حرفی، معرف شماست.
۷- دقت
سر وقت رسیدن، کیفیتیست که همه باید به آن پایبند باشند. جدا از محیط کار و بیرون هم همینگونه است. ملاقات با دوستان باید مسؤلیتی مهم تلقی شود. شما در هر روز فقط ۲۴ ساعت زمان دارید، این زمان را عادلانه استفاده کنید.